Babybad

NYHET!

Babybad Drop-In i varm bassäng på tisdagar kl 13:00-13:30.
Gäller under perioden 2019-08-13 — 2019-10-08.

Under en halvtimme får barn (0-2 år) tillsammans med sina föräldrar prova lite övningar och bada fritt i den varma bassängen, oavsett om ni är nybörjare eller vana att bada med ert barn.

Babybadleksaker finns att låna. Vattendjup: 120 cm.
Det är inte en lärarledd lektion men det finns en babysiminstruktör med som stöd och trygghet om ni har frågor. Här har ni även möjlighet att fråga om våra babysimkurser.

Entrépris Babybad

Babybad är en del av vårt familjebad, så ordinarie prislista gäller.
Före eller efter Babybad får ni alltså använda övriga delar av familjebad och simhall. Tänk på att bassängen för Babybad endast är till för barn 0-2 år, där barnet ska få vattenvana i en lugn och trygg miljö.

Att bada med barn under 2 år

Temperaturen i bassängen är cirka 33 grader varmt, men gå upp ur vattnet tidigare om barnet har tröttnat eller känns kallt. Pressa inte barnet att vara i längre än vad det orkar.
Det samma gäller om ni badar vid andra tillfällen med ert barn – tänk på att inte bada längre än 30 min eller i varm bubbelpool enligt socialstyrelsens rekommendationer för barn under 2 år.

Förberedelse

Ta med handduk, badkläder till er vuxna, babybadbyxa till barnet om ni har, blöjor samt mat och dryck att ha efter badet. När ni betalar entré så ingår en badblöja till barnet eller så finns babybadbyxa att köpa i vår butik.
Försök att se till att barnet är mätt och utsövt när ni kommer. Ni kan ta med bilstolen in till badet men vagnen parkeras en våning ner i vår foajé (hiss finns) och där finns det fästen om ni vill låsa fast vagnen (ett cykel/ wirelås fungerar bra).

Tänk på att samtliga vuxna måste vara ombytta och se till att ni duschar och tvättar er utan badkläder innan badet och även att tvätta håret. Det är viktigt att vi håller det varma vattnet i bassängen så rent som möjligt och vi vill därför minimera smuts, hudkräm, smink, hårprodukter osv.