5 tips inför babysimmet

Här har vi samlat våra bästa tips till dig som ska på babysim. Tveka inte att höra av dig till oss om du har fler frågor eller funderingar.

Bada hemma

Att vänja barnet vid vatten genom att bada och duscha hemma är jättebra. Många föräldrar känner sig mer bekväma när de väl kommer till simhallen om de har testat sig fram tillsammans med barnet hemma.

Börja med korta bad

Börja gärna vänja barnet vid kortare stunder i vattnet. Det räcker med 10-15 min, både hemma och i bassäng, för att ta små steg mot att njuta av babysimmet tillsammans.

Lugn och närvaro

Som förälder, försök att vara lugn och avslappnad. Ha också ögonkontakt med barnet hela tiden, det hjälper hen att känna sig trygg i vattnet.

Timing

Vi vet att barnets sovtider kan ändras över en natt. Men om det går så välj en tid för babysim då barnet är som piggast och inte har sin sovtid. 

Välkomna - när ni är redo!

Många föräldrar är ivriga att börja med babysim och det tycker vi är jättekul! Men glöm inte att alla barn (och föräldrar!) är olika och för en del passar det bättre att vänta nån extra månad. Stunden i vattnet ska vara mysig och något du längtar till!

Babysim passar barn från tre månader, väger 4 kilo och har läkt navelsträng. Från ungefär ett års ålder kan man börja på minisim istället.

Babysim

Läs mer och boka