Inför ditt besök

Vi gör allt för att du ska du känna dig välkommen, trygg och säker hos oss.

Alla som jobbar här har grundläggande utbildning i hjärt- och lungräddning och livräddning. Vi förutsätter även att du som besöker oss följer våra trivsel- och säkerhetsregler.

Säkerhet

I vår anläggning finns alltid personal som är förberedd på att hantera olycksfall och andra oförutsedda situationer. Men personalen finns inte alltid vid bassängkanten. 

Vuxenansvaret

Som vuxen har du ansvar för barnets säkerhet och att våra regler följs.

Barn under 12 år och ej simkunniga upp till 18 år ska alltid ha en vuxen (minst 18 år) med sig i simhallen. Varje vuxen får som mest medha max. 3 barn under 12 år att ansvara över, vilket man gör ombytt och deltagande i vattnet med barnen.

En bra regel är att aldrig var längre bort än en armlängds avstånd.

Som simkunning räknas den som kan falla ner i vattnet, ta sig upp till ytan och simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg. 

Åldersgränser

Bad

Barn under 12 år badar i sällskap med ombytt, simkunnig och betalande vuxen (minst 18 år). Barn från 12 år och uppåt som är simkunniga får bada utan vuxen persons tillsyn. Som simkunning räknas den som kan falla ner i vattnet, ta sig upp till ytan och simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg. 

Gruppträning

Hos oss är barn från 12 år välkomna på gruppträning på egen hand. Barn från 10 år tränar i sällskap med betalande vuxen.

River Relax

I relaxen är åldersgränsen 20 år på fredagar och lördagar, på söndagar är åldersgränsen 18 år.

Trivsel

  • För att få tillgång till anläggningen behöver du betala entré. 
  • För att få vistas i simhallen behöver du duscha och byta om till badkläder.
  • På anläggningen råder fotoförbud.
  • Barn t.o.m. 3 år ska använda badblöja/babybadbyxa. Om du har glömt finns det att köpa i receptionen.
  • Du ansvarar för själv för medhavda värdesaker, dessa kan förvaras i skåp i omklädningsrum som låses med entréarmbandet.
  • Alkohol, rökning och droger är inte tillåtet på anläggningen, det är heller inte tillåtet att under sitt besök lämna byggnaden för rökning/intag av alkohol för att sedan komma åter in på anläggningen.
  • Rökning är förbjuden på anläggningen och väljer man att gå ut för att röka utanför anläggningen får man köpa ny entrébiljett.
  • Hos oss jobbar både manlig och kvinnlig personal i såväl omklädningsrum som dusch och bastu. 
  • Egen matsäck förtärs på anvisad plats

Om du inte följer våra säkerhets- och trivselregler har vi rätt att avvisa dig från anläggningen. Erlagd entréavgift återbetalas ej.

Parkering

Då Munktellstaden är en stadsdel under uppbyggnad är parkeringsmöjligheterna för tillfället något urspridda - se bild för mer info om vart du lämligast kan parkera bilen vid ert besök hos oss.

Bäst parkeringsmöjlighet finns på parkeringen markerad som 236 på kartan, den ligger belägen på Stenmansgatan 2A och där betalas parkeringsavgiften via appen Easy Park.

För din säkerhet

Munktellbadet har ett antal övervakningskameror monterade i reception och vid in-/utpassage. Filmerna bevaras inte längre än vad som är nödvändigt och du kan läsa mer om vilka regler som gäller via länken.

Personuppgiftsansvarig för kameraövervakningens bildmaterial är Eskilstuna Kommunfastigheter AB, som har ett dataskyddsombud som kontrollerar att dessa personuppgifter behandlas korrekt. Dataskyddsombudet kan du kontakta på e-post: dataskyddsombud@kfast.se eller på tel: 016-16 75 75.