Simträning

Få träningsformer utmanar hela kroppen så som simning gör. Kombinationen av styrka, kondition och teknik gör sporten till en lika rolig som krävande aktivitet. Simning är skonsamt för kroppens leder och muskler och lätt att anpassa efter egen förmåga.

Med sin längd på 50 meter och bredd på 25 meter har vi utrymme att välkomna alla till vår stora simbassäng som är delbar i olika sektioner. Här finns plats för såväl föreningsliv och motionärer som familjer. Oftast är bassängen delad på mitten för att ge plats åt så många som möjligt. Det är möjligt att simma hela 50-meterslängder (gäller ej under skollov och lovdagar) på fredagar mellan 6.00-14.00.

När badet är öppet endast för simträning (morgnar och onsdagskvällar) så är alla simkunniga välkomna att simma på de banor som är öppna. Trampoliner, hopptorn och yta för lek öppnar när familjebadet öppnar.

Här kan du se våra öppettider.

#Tillbaka till vattnet

Under hösten 2019 följer vi gruppträningsinstruktören och hälsoprofilen Josefine Lindberg när hon tar sig an en helt ny träningsform. Tillsammans med tävlingssimmaren och simcoachen Adina Nyström ska hon lära sig de fyra simsätten (fjäril-, rygg-, bröst- och frisim, även kallat crawl) för att slutligen ge sig på eldprovet att simma 100 m medley under 4 minuter.

Häng med på Josefines resa och låt dig inspireras till att testa en ny träningsform på Munktellbadets facebooksida. Här uppdaterar hon löpande om sin utveckling och delar med sig av sina upplevelser.

Vill du också komma tillbaka till vattnet?

I höst kan även du upptäcka fördelarna med simträning. Varje tisdag och torsdag kan du simträna under ledning av simcoach Adina Nyström. Här kan du ta del av hennes träningsupplägg och få stöttning i hur du kan nå just dina mål. Här kan du läsa mer om drop in-träningen!