Om oss

Vi som jobbar på Munktellbadet vill och kan förbättra människors liv och hälsa. Vår vision och det vi varje dag arbetar med tillsammans är simning, motion, träning och lek.

Badshop

När du kommer till receptionen i huvudentrén hittar du vår butik. Där har vi allt möjligt som kan tänkas behövas vid ett besök hos oss. Det kan vara de där simglasögonen som du behöver för att kunna simma det lilla extra, eller den där dykleksaken som du vill använda när du precis lärt dig dyka!

Butiken har ett brett utbud av badkläder, simglasögon, flythjälpmedel till barn och mycket mer. Kontakta gärna receptionen om du vill fråga om en specifik vara eller storlek.

Jobba hos oss

Munktellbadet är ett av Sveriges finaste badhus, vackert beläget i Munktellstaden i Eskilstuna. Vi är cirka 40 anställda – badvärdar, receptionister, restaurangbiträden och administrationspersonal.

Munktellbadet är en del av Fair Utveckling AB (BeFair), som idag driver verksamhet i 13 bad- och friskvårdsanläggningar.

Vi tror på bad- och friskvårdsanläggningar med ett brett aktivitetsutbud i vatten och på land. Våra verksamheter drivs med stark lokal drivkraft och verksamhet anpassad efter respektive anläggnings förutsättningar.

Bolagets namn, BeFair, är ett värde vi alltid strävar efter att leva upp till. För oss innebär det att vi ska vara schyssta i alla lägen. Schyssta mot varandra i företaget, våra besökare och våra uppdragsgivare i landets kommuner. Detta är vårt absoluta kärnvärde som guidar oss i såväl små som stora beslut. 

Friskvård

Vi vill, och kan, förbättra människors liv och hälsa!

Vår vision

Vi vill, och kan, förbättra människors liv och hälsa!

Vår vision är drömbilden för det vi vill uppnå i framtiden. Vi älskar vatten – simning, motion, träning och lek. Vår kunskap och vårt engagemang inom området kan ta oss dit vi vill.

En del av BeFair

Fair Utveckling AB
c/o Solna simhall
Sportgatan 5
169 70 Solna

info@befair.se

Organisationsnummer: 559053-7345
Säte: Stockholm

Munktellstaden

Munktellstaden är ett stycke industrihistoria som ligger centralt i Eskilstuna bland forsande vattendrag, broar och holmar. Här bjuds besökaren på minnen från Eskilstunas storhetstid inom industrin såväl som sportaktiviteter, kulturevents för alla åldrar och smaker, god mat, spännande museer, utbildning, innovativt företagande och hotell.

Området är uppkallat efter entreprenören Johan Theofron Munktell, som tillverkade verktyg, ångmaskiner och annan mekanisk utrustning här i början av 1880-talet. Hans företag blev senare Volvo BM och är idag en del av Volvo Construction Equipment.

Munktellbadet är en del i planeringen av områdets framtid tillsammans med flera nybyggnationer av bostadshus, upprustning av Pråmskjulstorget och bygget av den helt nya arenan.

Miljöbyggnad

Som landets första badanläggning uppfyller Munktellbadet de högt ställda kraven för Miljöbyggnad Guld. I samband med byggnationen godkändes ritningar, materialval, beräkningar för energiförbrukning, med mera. Två år senare gjordes en uppföljande kontroll för att se att beräkningarna även stämmer i praktiken och  Munktellbadet blev godkänd vid den verifieringen. 

Läs mer