Våra kurser

Kurserna bedrivs under femveckors perioder med två undervisningstillfällen per vecka. En anledning till detta är att vår erfarenhet talar för att kontinuitet i undervisningen ger effektivt lärande. Intensitet ger ett bättre resultat!

NYHET!

Vän med vatten – gratis simskola för 6-åringar
Är ditt barn född 2012 och börjar förskoleklass till hösten? Då kan ni ta del av vår avgiftsfria sommarsimskola som startar 9 juli. Här får barnet vattenvana och trygghet att vistas och leka i vatten. Läs mer här!

Ordinarie kurser

Lek & Plask 4–5 år
Målet är att ha roligt och få vattenvana. Vi visar även grunderna i bröst och ryggsim. Inga förkunskaper krävs.

Simskola 6–8 år
Målet är att ha roligt, bli vattenvan och lära sig grunderna i bröst och ryggsim. Inga förkunskaper krävs.

Simskola fortsättning
Målet är att ha roligt, utveckla grunderna i bröst och ryggsim. Förkunskapskrav: Kunna simma 10 meter utan flythjälpmedel ( SLS simmärke: silvergrodan ) och vara vattenvan. Fortsättningskurs för dig som slutfört den första delen av simskolan.

Simskola 9–13 år
Målet är att ha roligt och ge barnet den hjälp och stöd som behövs för att kunna falla i bakåt och få huvudet under vattnet, följt av 200 meter simning varav 50 meter ska vara på rygg. Detta behöver elever klara i årskurs 6 för att få godkänt betyg i idrott och hälsa. Undervisningen anpassas efter deltagarens kunskapsnivå. Inga förkunskaper krävs.

Simskola vuxen, rekommenderad ålder från 18 år.
Denna simskola är för dig som inte kan simma.
Målet är att ha roligt, bli vattenvan och lära sig grunderna i bröst och ryggsim. Undervisningen anpassas efter deltagarens kunskapsnivå.

Inga förkunskaper krävs.