Simskola

Att lära sig att simma är en av de livsviktigaste kunskaperna för en trygg och säker vistelse vid sjöar och vattendrag. Förutom att vi bistår Eskilstuna kommuns grundskoleverksamhet med simskola erbjuder vi även privat gruppundervisning för barn, ungdomar och vuxna anpassad efter deltagarnas förutsättningar och förkunskaper.


Kurserna bedrivs under femveckors perioder med två undervisningstillfällen per vecka. En anledning till detta är att vår erfarenhet talar för att kontinuitet i undervisningen ger effektivt lärande. Intensitet ger ett bättre resultat!Våra kurser

Lek & Plask 4–5 år
Målet är att ha roligt och få vattenvana. Vi visar även grunderna i bröst och ryggsim. Inga förkunskaper krävs.


Simskola 6–8 år
Målet är att ha roligt, bli vattenvan och lära sig grunderna i bröst och ryggsim. Inga förkunskaper krävs.


Simskola 6-8 år fortsättning
Förkunskapskrav; kunna simma 10m utan hjälp (silvergrodan) och vattenvan. Målet är att ha roligt och utveckla grunderna i både bröst och ryggsim.


Simskola 9–13 år
Målet är att ha roligt och lära sig grunderna i bröst och ryggsim. I slutändan ska eleven kunna simma 200 meter, 150 meter bröstsim och 50 meter ryggsim, utan att ta i kant eller att stanna. Detta behöver eleven klara i årskurs 6 för att få godkänt betyg i Idrott och Hälsa. Inga förkunskaper krävs.


Simskola 14-17 år
Målet är att ha roligt och lära sig grunderna i bröst och ryggsim. I slutändan ska eleven kunna simma 200 meter, 150 meter bröstsim och 50 meter ryggsim, utan att ta i kant eller att stanna. Detta behöver eleven klara i årskurs 6 för att få godkänt betyg i Idrott och Hälsa. Eleven får även grundläggande kunskaper inom livräddning som ingår i skolans läroplan. Inga förkunskaper krävs.


Simskola vuxen, rekommenderad ålder från 18 år.
Denna simskola är för dig som inte kan simma.
Målet är att ha roligt, bli vattenvan och lära sig grunderna i bröst och ryggsim. Undervisningen anpassas efter deltagarens kunskapsnivå. Inga förkunskaper krävs.