#Tillbaka till vattnet

Hon har aldrig simtränat. Men nu står hon redo att kasta sig ut i en helt ny utmaning. Det här är en berättelse om Josefine och hennes resa att hitta ny inspiration i sin träning. En resa tillbaka till vattnet.

Under hösten 2019 följer vi gruppträningsinstruktören och hälsoprofilen Josefine Lindberg när hon tar sig an en helt ny träningsform. Tillsammans med tävlingssimmaren och simcoachen Adina Nyström ska hon lära sig de fyra simsätten (fjäril-, rygg-, bröst- och frisim, även kallat crawl) för att slutligen ge sig på eldprovet att simma 100 m medley under 4 minuter. Medley är en tävlingsgren inom simning där alla fyra simsätt kombineras i en särskild följd.

Simning som komplement

Josefine är ett välbekant ansikte för gymkedjan Actics besökare. Här leder hon gruppträningspass och utmanar även sig själv i styrketräning tillsammans med sin personliga tränare. Dygnet verkar ha fler timmar för Josefine som kombinerar tiden på Actic med sitt heltidsjobb för Region Sörmland.

Träning och rörelse har alltid varit en viktig del i hennes vardag. Men tonåren som badmintonspelare slet hårt på höftlederna som tog stryk av snabba starter och stopp på banornas hårda golv. Det påverkar hennes träning till viss del än idag, även om hon envist kör på. För tävlingsinstinkten finns kvar. Med simningen hoppas Josefine hitta ett effektivt och skonsamt sätt att komplettera sin träning och förbättra både sin styrka och kondition.

Följ resan på facebook.se/munktellbadet

Häng med på Josefines resa och låt dig inspireras till att testa en ny träningsform på Munktellbadets facebooksida. Här uppdaterar hon löpande om sin utveckling och delar med sig av sina upplevelser.

Vill du också komma tillbaka till vattnet?

I höst kan även du upptäcka fördelarna med simträning. Varje tisdag och torsdag kan du simträna under ledning av simcoach Adina Nyström. Här kan du ta del av hennes träningsupplägg och få stöttning i hur du kan nå just dina mål. Här kan du läsa mer om drop in-träningen!