Trivselregler

Munktellbadet är en plats för alla. Det medför ett ansvar, där var och en av oss måste hjälpas åt för att göra badhuset till en trevlig och trygg plats för alla badgäster.

I det ingår bland annat att sköta vår hygien. Här duschar du noggrant innan bad för att minska användningen av klor och för att skapa en trevligare miljö för andra gäster. Självklart duschar du utan badkläder – annars kommer alla smutspartiklar fastna i plaggen och följa med till bassängen.

En trevlig och trygg miljö handlar om mer än att sköta vår hygien – det handlar om att behandla vår omgivning med respekt för varandra och för säkerheten.

Därför har Munktellbadet tagit fram trivselregler som du ska förhålla dig till – läs igenom dem innan ditt besök:

Åldersgräns
Barn och ungdomar utan sällskap av vuxen medföljare ska ha fyllt 12 år, kunna simma samt kunna tillgodogöra sig säkerhetsinstruktioner. Alternativt ska en medföljande simkunnig vuxen, minst 18 år, finnas med under hela vistelsen. Den medföljande ska vara ombytt och redo att ingripa vid behov. Max tre barn under 12 år per vuxen medföljande tillåts.

Ta av dig skorna
Ta av dig skorna vid skogränsen och bär dem till skåpet. Endast skor för inomhusbruk är tillåtna i simhall, dusch- och omklädningsrum eller i gym- och träningslokaler.

Duscha alltid innan bad
Duscha/tvätta hela kroppen (naken) och tvätta håret (eller använd badmössa) innan du sätter på dig rena badkläder. Visste du, att om du rengör dig ordentligt innan badet behöver du knappt duscha efteråt. Det beror på att klor bara reagerar på smutspartiklar. Är du ren så fastnar inte klor på din hud.

Endast badkläder
Efter duschen ska du byta om till rena badkläder (bikini, baddräkt, burkini  eller badbyxa).  Dina badkläder ska vara av polyester/lycra eller liknande material. Det är förbjudet att bada i underkläder och plagg av bomullstyg.

Baby-badbyxa obligatoriskt

Alla barn under tre år ska använda baby-badbyxa som sitter åt eller badblöja under badbyxa/baddräkt. Visste du, att barn under 3 år bara orkar bada cirka 30 minuter? Därefter blir de slöa och bajsar lätt på sig.

Rena badkläder
Dina badkläder ska vara rena, men tvätta inte badkläderna med sköljmedel – sköljmedel är ett organiskt material som försvårar vår vattenrening.

Träningskläder i gym
I ACTICs träningslokal har du naturligtvis rena träningskläder och innan motionsimning duschar du och byter till rena badkläder.

Egen matsäck på anvisad plats
Egen matsäck äter du på läktaren på uppmärkt plats. Inga livsmedel i eller vid bassängerna är tillåtet.

Ingen publik
Tänk på att besöket ska vara trevligt för alla, därför tillåter vi inte publik i anläggningen. Vi vill att det ska kännas bekvämt att gå i badkläder utan att uppleva sig bli uttittad av fullt påklädda personer.

Entréavgift betalas av samtliga

Du som följer med in i anläggningen betalar entréavgift och detta gäller oavsett om du ska bada eller inte. Entrén gäller för en passage. Ledsagare eller assistent som medföljer brukare in i anläggningen har fri entréavgift mot uppvisande av intyg (gäller ej entré till River Relax och Aqua Sport). Av hygienskäl så behöver du byta om till rena lätta kläder som du inte haft utomhus även om du inte ska bada, till exempel shorts och t-shirt.

Klädskåp –  låses med armband
Ditt klädskåp låser du med det armband som du får i entrén. Du tar eget ansvar för dina tillhörigheter under besöket. Väska och packning måste du lämna i ditt skåp i omklädningsrummet.

Barnvagnar
Av hygien- och säkerhetsskäl får barnvagnar inte tas med in i badområdet. Barnvagnar parkeras vid någon av våra två barnvagnsparkeringar, en finns direkt innanför entrédörrarna och en större finns en våning ner (ta hiss till plan -1). Barnvagnar kan låsas fast, till exempel med ett cykellås av kabeltyp. Parkering sker på eget ansvar.

Undvik badleksaker
Badleksaker och hjälpmedel vid motionssimning beror på situation och beläggning – kontakta badvärd innan användning. Föreningssimning har egna regler.

Rökning, alkohol och droger ej tillåtet

Anläggningen är rök-, alkohol- och drogfri.

Fotoförbud
Inne i anläggningen är det fotoförbud. Kontakta badvärd om du vill du ta en bild på ditt eget barn, barnbarn eller sällskap.

Tryggt och säkert
För din och övriga besökares säkerhet måste du följa skriftliga säkerhetsregler och personalens muntliga instruktioner.

Bad på eget ansvar
Alla hjälps åt och håller uppsikt – kontakta alltid personalen vid tillbud! Tänk på att vara rädd om dig själv och andra så att inga olyckor sker.

Utbildad personal ronderar
Vår anläggning har ronderande badbevakning. All personal är utbildad i livräddning, hjärt- och lungräddning (HLR) samt sjukvård och på anläggningen finns hjärtstartare/defibrillator.

Inga småbarn i bubbelpool

Små barn har svårt att reglera sin kroppsvärme och därför rekommenderas max 34 grader för små barn. Vår bubbelpool är cirka 38 grader varm och har en åldersgräns på 3 år.

Bada med barn är ett stort ansvar
Det är viktigt att du som förälder är medveten om att det finns risker med att besöka ett bad. Vi vill därför försäkra oss om att du hela tiden har uppsikt på ditt/dina barn och följer våra anvisningar. Barn ska ha målsman eller annan vuxen (18 år) i omedelbar närhet i vattnet (en armslängds avstånd är en bra tumregel).

Åldersgräns 12 år
Är du 12 år och simkunnig (simma 200 meter, varav 50 i ryggläge efter hopp på djupt vatten) är du välkommen utan föräldrars sällskap. Icke simkunniga ska ha målsman eller annan vuxen (18 år) i omedelbar närhet i vattnet (en armslängds avstånd är en bra tumregel).

Flythjälpmedel ingen garanti
Armkuddar och andra flythjälpmedel får inte ses som ersättning till en vuxens tillsyn.

Glasartiklar är förbjudna
Alla former av glasartiklar, exempelvis dricksglas, flaskor och cyklop med glas är förbjudna i anläggningen. Gäller inte glasögon.

Vid bastubad
När du nyttjar någon av våra bastuar ska du sitta på handduk.

Vår miljö
Om du som badande gäst är nyduschad och ren behövs mindre kemisk rening i bassängerna. När du värmer dig i bastun eller bubbelpoolen istället för en långdusch, behövs mindre varmvatten. När du sparar på miljön, sparar du på din och kommande generationers framtid. Tack!

Kvinnlig och manlig personal
På Munktellbadet har vi både kvinnliga och manliga badvärdar och vår uppgift är att se till att vi har en säker och trivsam badanläggning. Vi ansvarar bland annat för löpande underhållsstädning i dusch och omklädningsrum och vill informera om att det kan förekomma manlig personal i damernas omklädningsrum och kvinnlig personal i herrarnas omklädningsrum.

Överträdelse
Överträdelse mot trivselreglerna, agerande i syfte att störa/väcka förargelse hos andra besökare eller vid misstanke om brott kan leda till avvisande från anläggningen utan återbetalning av entréavgift. Vid upprepade överträdelser vid flera besökstillfällen eller i särskilda fall, kan person avstängas från anläggningen under viss tid. Entréavgift eller periodkort återbetalas ej.

Kvarglömt/Förlorat
Om du misstänker att du glömt/förlorat något under ditt besök, ber vi dig kontakta oss. Textiler sparas under 1 vecka men ej underkläder, hygienartiklar, snoddar mm. Värdesaker som mobil, plånbok, nycklar, smycken mm sparas under 2 veckor och överlämnas sedan till polisen.