Aufguss

Aufguss, som betyder ungefär "hälla på", är ett sätt att bada bastu från Tyskland som erbjuds på allt fler håll i Sverige. Om den traditionella nordiska bastun är en övning för kroppen, så är aufguss en övning för ögat och sinnena.

Aufgussbastun är belägen med utsikt över Eskilstunaån och håller 80 graders värme, men kan kännas betydligt varmare beroende på vilken ritual som genomförs däri av en av badhusets utbildade badmästare. Under ritualen använder sig badmästaren av bl.a. doft och sensationen av värme och kyla för att skapa olika effekter och häller eteriska oljor med vatten över de heta stenarna på aggregatet vilket ger en behaglig doft, som sprids över bastun med olika vifttekniker.

Munktellbadet har haft framgångar i nationella tävlingar i basturitualer tack vare vår välutbildade och kunniga personal.

Våra basturitualer erbjuds med ca 1,5-2 timmars mellanrum under relaxens öppettider, och varar ca. 8-10 minuter.

Aufgussbastun erbjuder dig maximal njutning av värme/kyla/doft och relaxupplevelse!

Aroma

Aromabastun kan bäst beskrivas som en riktigt het och skön sommardag.

Temperaturen är lägre än i den traditionella bastun, ca. 60 grader, men luftfuktigheten är högre, ca. 60%. Här finns också ett ångaggregat som ger en trivsam doft av meliss, citrus, lavendel eller tropikerna. Aromabastun rekommenderas som nedvarvning efter träning.

Dry

Torrbastun Dry är för de tuffare bastubadarna som föredrar torr och riktigt het luft. Temperaturen ligger på 80°, och luftfuktigheten på 0%.

Steam

I ångbastun Steam svettas du ordentligt under en fantastisk stjärnhimmel som skiftar i färg, samtidigt som du kan förnimma en doft av eukalyptus, pepparmynta eller citrus.

Här är temperaturen mildare än i den traditionella våtbastun, ca. 40° men med en desto högre luftfuktighet på 100%.