Josefine Lindberg är årets Maria Pihl-stipendiat

Fredag 8 mars presenterades vem som får motta årets stipendium till Maria Pihls minne. Stipendiet tilldelas Josefine Lindberg, som är vd på BeFair och verksamhetschef på Munktellbadet.

Stipendiet som är på 50 000 kronor delas ut av Stiftelsen Maria Pihls minne. Syftet med priset är att synliggöra kvinnors entreprenörskap, styrelsearbete och ledarskap och att lyfta fram goda förebilder. Stipendiet ges till en kvinna som är verksam, bor eller har sitt ursprung i Eskilstuna kommun. 

– Jag är otroligt stolt och tacksam. Att uppmärksammas som en bra kvinnlig förebild känns fantastiskt och gör mig sporrad att fortsätta jobba hårt. Det gör en också ödmjuk inför framtiden, säger Josefine Lindberg.

Josefine Lindberg har sin bakgrund inom förändringsledning och affärsutveckling –  framför allt inom facility management-branschen, exempelvis på Vildmarkshotellet i Kolmården, Mauritzbergs slott och Munktellbadet. Hon ledde också arbetet kring skyddsutrustning på Region Sörmland under pandemin, där hon tog många framåtlutade beslut som gjorde skillnad.

– Jag tror många skulle beskriva mig som modig, uthållig och innovativ och att jag vågar ta risker. Jag dras till att göra det ingen annan har gjort. Jag brinner också för ledarskap, och prioriterar alltid mina medarbetare, låter dem lyckas och misslyckas och får dem att veta att jag alltid finns där för dem, säger Josefine. 

Josefine Lindberg är 46 år gammal och har under en stor del av sitt arbetsliv arbetat inom träning och friskvård. Hon har två gånger varit nominerad till Guldhjärtat på Sveriges fitnessgala. De senaste 1,5 åren har hon haft ett stående inslag i Sveriges Radio P4 Sörmland där hon leder “live-träning”. Idag är hon vd på BeFair som har bad- och friskvårdsanläggningar över hela Sverige. Stipendiet kommer hon bland annat använda till att utveckla sitt eget företag. 

– Jag vill få möjlighet att föreläsa och inspirera andra kvinnor ännu mer, genom att dela med mig av min erfarenhet och “tell my story” och på så sätt stärka kvinnors företagande. 


För mer information och intervjuer:
Josefine Lindberg, 076-134 96 32